محترم ملا عبدالغنی برادر آخند، معاون اقتصادی ریاستالوزراء امارت اسلامی افغانستان، امروز در شهر خنکندی جمهوری آذربایجان در هفدهمین اجلاس سران سازمان همکاریهای اقتصادی( ایکو) اشتراک و سخنرانی نمود.
محترم ملا عبدالغنی برادر آخند در جریان سخنان خود اظهار داشت که امارت اسلامی افغانستان در نتیجهٔ سیاست خارجی متوازن و اقتصاد محور، از سوی فدراسیون روسیه به رسمیت شناخته شده است.
امارت اسلامی از این اقدام به گرمی استقبال نموده و از کشورهای عضو سازمان ایکو خواست تا در پرتو همکاریهای عمیق و درازمدت افغانستان با این سازمان، واقعیت سیاسی مشروع افغانستان را درک نموده و مانند فدراسیون روسیه، به سوی به رسمیت شناختن گامهای عملی و مثبت بردارند.
معاون اقتصادی ریاستالوزراء همچنان در مورد سیاست خارجی اقتصاد محور امارت اسلامی افغانستان، پیشرفت های اقتصادی افغانستان، فرصتهای موجود برای سرمایهگذاری و زمینههای مساعد برای عملیسازی پروژههای مهم اقتصادی منطقوی از طریق افغانستان صحبت کرد.
محترم ملا صاحب از کشورهای عضو سازمان ایکو خواست تا با افغانستان باثبات، قابل اعتماد و همکار، برای تقویت همکاریهای اقتصادی و منطقوی، فضای رشد پایدار و هماهنگی را فراهم سازند و در بخشهای تجارت، سرمایهگذاری، انرژی، ترانسپورت، زراعت،حفاظت محیط زیست و تغییرات اقلیم از نزدیک کار کنند که افغانستان در این زمینه آماده گی کامل دارد.
وی افزود: « ما باور داریم که اقتصاد کشورهای عضو سازمان ایکو زمانی به رشد مطلوب میرسد که افغانستان نیز بخش فعال و متحرک این معادله باشد.»
محترم ملا عبدالغنی برادر آخند در این نشست، بار دیگر همدردی امارت اسلامی افغانستان را با ملت مظلوم فلسطین ابراز داشته، گفت: « ظلمی که بر ملت مظلوم غزه میشود، باید هرچه عاجلتر پایان یابد. ما از آزادی فلسطین و از حفظ هویت اسلامی بیتالمقدس حمایت کامل مینماییم.»
معاون اقتصادی ریاستالوزراء در صحبت های خود پیشنهاد کرد:«نشست آینده سران سازمان همکاریهای اقتصادی (ایکو ) یعنی هجدهمین اجلاس این سازمان در شهر کابل برگزار گردد. ما برای میزبانی این نشست مهم و ارزشمند آمادگی کامل داریم و از همهی اشتراککنندگان صمیمانه استقبال مینماییم.»
در هفدهمین اجلاس سازمان ایکو، رؤسای جمهور، نخستوزیران و مقامات بلندپایه کشورهای عضو این سازمان حضور داشتند و بر گسترش هماهنگی و همکاری در زمینههای سیاسی، اقتصادی، تجارتی، ترانزیتی، ترانسپورتی، فرهنگی، اتصال منطقوی و سرمایهگذاری میان کشورهای عضو تأکید نمودند.