معاون اقتصادی

معاون اقتصادی

ملا عبدالغنی برادر در جنوب افغانستان در ولايت ارزگان ولسوالی دهراود درسال ۱۹۶۸ میلادی چشم به جهان گشود. موصوف از قوم پشتون است كه به شاخۀ پوپلزی قبیله درانی مرتبط می شود، نام اصلی اش عبدالغنی است و از اینکه دوست نزدیک ملا محمد عمر مجاهد رحمه الله بود، لقب «برادر» هم برای نخستین بار از سوی موصوف برایش داده شد. ملا عبدالغنی برادر تعلیمات دینی را در مدارس پاكستان فرا گرفته است، اما تجاوز ارتش سرخ به افغانستان و مبارزه بر علیه آن، به وی مجال نگذاشت تحصیلات خویش را تکمیل نماید.

ملا برادر در ایام جوانی با ملا محمد عمر مجاهد دوست شد و با جناب شان یکجا در سال ۱۹۸۰ميلادی جهاد را علیه اتحاد شوروی آغاز كرد. آنان منحیث اعضای حزب اسلامی تحت رهبری مولوی محمد یونس خالص در کنار هم مبارزه می نمودند. زمانیکه جنگ میان گروه های مختلف مجاهدین آغاز گردید و رهبران جهادی بخاطر گرفتن کرسی قدرت و موقف، قریه ها و شهرهای كشور را ویران كردند، ملا برادر در سال ۱۹۹۴ میلادی یکجا با سه تن دیگر از یارانش، امارت اسلامی را تاسیس نمودند. امارت اسلامی در مدت دو سال تقریباً تمام افغانستان را تحت حاكمیت خویش درآورد و گلیم گروه ها و احزاب پیشین را برچید. ملا برادر بین سال های ۱۹۹۶الی۲۰۰۱ میلادی وظایف مختلف را انجام داده است که مسئوليت هایش به عنوان والی هرات و نیمروز قابل یادآوری می باشد.

زمانیکه امریکا در سال۲۰۰۱میلادی بالای افغانستان حمله کرد، ملا برادر معاونیت وزارت دفاع ملی را به عهده داشت و پس از سقوط امارت اسلامی، عضو شورای کویته و معاون ملا محمد عمر مجاهد تعیین شد.

در سال۲۰۱۰ میلادی استخبارات امریكا و پاكستان ملا عبدالغنی برادر را در شهر کراچی   بازداشت و زندانی نمود. موصوف قبل از زندانی شدن چند بیانیه و مصاحبۀ عمومی داشت كه یكی از آنها با مجله «نیوز ویک» بود. در جریان مصاحبه به پاسخ یک پرسش گفته بود:« شرط اصلی صلح خروج نیروهای خارجی از افغانستان است».

ملا برادر پس از سپری نمودن هشت سال در زندان، به درخواست امریکا در سال ۲۰۱۸ میلادی از زندان پاکستان رها شد تا در مذاکرات صلح در قطر از امارت اسلامی نمایندگی كند و  بارسیدن به قطر مسئول دفتر سیاسی امارت اسلامی در دوحه تعیین گردید. ملا برادر پس از جلسات و نشست ها در سال۲۰۲۰میلادی توانست كه به نمایندگی امارت اسلامی توافقنامه صلح را با امریکا در دوحه امضاء نماید. شرط اصلی این تواقفنامه خروج کامل نیروهای خارجی از افغانستان بود. زمانیکه توافقنامه صلح به امضاء رسید، با دونالد ترامپ رئيس جمهور امريكا صحبت تیلفونی کرد.

پس از آن مذاکرات در رابطه به صلح با حکومت افغان آغاز شد و در ادامه این گفتگوها هيئت امارت اسلامی به بعضی از كشورها نیز سفر نمود كه رهبری آن هم بردوش ملا برادر بود.

در سال۲۰۲۱ میلادی سه روز پس از سقوط كابل (بدست مجاهدین امارت اسلامی) ملا برادر اخند در ۱۷ ماه اگست همراه با شماری از مقامات طالبان به کندهار رسید و بعد از آن در ۲۳ اگست به کابل آمد.

ملا برادر اخند در ماه سپتامبر ۲۰۲۱ میلادی از سوی مجله تایمز در زمرۀ ۱۰۰ شخصیت تأثيرگذار قرن ۲۱ برگزیده شد.

ملا عبدالغنی برادر اخند پس از تشكیل كابینه سرپرست، مسئولیت معاونیت اقتصادی ریاست الوزراء امارت اسلامی افغانستان و رئیس كمیسیون عالی دولتی برای رسیدگی به حوادث طبیعی را به عهده گرفت و تا اکنون در همین سمت به وظیفه اش ادامه می دهد.